برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) نرم افزاری است که برای مدیریت و بهینه سازی عملیات و فرآیندهای تجاری توسعه یافته است. همه چیز را در مورد ERP، مزایای آن و اینکه آیا برای کسب و کار شما مناسب است بیاموزید.

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) نرم افزاری است که به کسب و کارها در مدیریت عملیات روزانه مانند مدیریت موجودی یا حسابداری کمک می کند. ERP می تواند برای سازمان شما مفید باشد زیرا به عنوان یک پایگاه داده متمرکز و مشترک عمل می کند که تیم های متقابل برای نیازهای خاص خود می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

در حالی که شرکت‌های بزرگ مدت‌هاست از ERP برای مدیریت فرآیندهای خود استفاده می‌کنند، کسب‌وکارهای کوچک بیشتر و بیشتری از ERP برای افزایش کارایی و رشد پایدار استفاده می‌کنند. در این مقاله، بیشتر در مورد اینکه ERP دقیقاً چیست، مزایای آن، نحوه کارکرد آن و امروزه در چه صنایعی از آن استفاده می کنند، خواهید آموخت.

ERP چیست؟


برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) نرم افزار، ابزار و فناوری است که برای مدیریت عملیات روزانه کسب و کار و خودکارسازی فرآیندها مانند حسابداری، زنجیره تامین، تولید، مدیریت پروژه ها و غیره استفاده می شود. سیستم های ERP دارای ماژول های مختلفی هستند که این وظایف را انجام می دهند.

ERP همه داده های یک شرکت را در یک سیستم پایگاه داده که به عنوان منبع واحد حقیقت عمل می کند ساده و ادغام می کند، بنابراین داده ها را می توان در یک مکان ذخیره کرد و به آنها دسترسی داشت. این سیستم های نرم افزاری فرآیندهای دستی خسته کننده و وقت گیر را خودکار می کنند تا در زمان و هزینه شرکت ها صرفه جویی شود.

نمونه های سیستم ERP


نمونه های محبوب ERP عبارتند از تجزیه و تحلیل سیستم و توسعه برنامه (که بیشتر با نام SAP شناخته می شود)، Oracle ERP و Microsoft Dynamics 365.

کسب‌وکارها از این سیستم‌ها برای متمرکز کردن داده‌ها و استفاده از تجزیه و تحلیل داده‌های ذاتی درون خود استفاده می‌کنند تا تیم‌های خود را با بینش‌های عملی تجهیز کنند. به عنوان مثال، یک کسب و کار ممکن است از یک سیستم ERP مانند Microsoft Dynamics 365 برای مدیریت ارتباط با مشتری با متمرکز کردن اطلاعات سرنخ مشتری برای بخش فروش و بازاریابی استفاده کند. در نتیجه، با استفاده از ERP پیاده‌سازی شده، تیم می‌تواند فروش را سریع‌تر ببندد، تلاش‌های بازاریابی دیجیتال هدفمند را به کار گیرد و ناکارآمدی‌های پرهزینه را کاهش دهد.

مزایای ERP


به طور کلی، برنامه ریزی منابع سازمانی به سازمان ها در صرفه جویی در زمان و هزینه کمک می کند. در اینجا برخی از مزایای اصلی ERP وجود دارد:


1-صرفه جویی در زمان و هزینه: ابزارهای نرم افزار ERP به کسب و کارها کمک می کند تا سریعتر برنامه ریزی، پیش بینی و فعالیت کنند، به طوری که می توانند گسترش پیدا کنند و سودآوری کسب کنند.


2-خودکارسازی فرآیندها: خودکارسازی فرآیندهای سازمان از شر گردش‌های کاری اضافی و ناکارآمد خلاص می‌شود که بهره‌وری را بهبود می‌بخشد و فضایی را برای رشد و نوآوری ایجاد می‌کند.سیستم متمرکز: با سیستم های مدیریتی (ماژول ها) برای همه بخش ها در یک مکان، تیم ها می توانند به راحتی به داده های زمان واقعی در سراسر سازمان دسترسی داشته باشند. گزارش دهی ساده و قابل دسترسی برای همه است.


3-داده های ایمن و دقیق: نه تنها داده ها در سیستم پایگاه داده ایمن هستند، و بسیار دقیق تر از زمانی که به صورت دستی وارد شوند، بلکه در زمان واقعی نیز در دسترس هستند. داده هایی مانند خرید یا فروش را می توان ردیابی و نظارت کرد. گزارش‌ها را می‌توان بلافاصله تولید کرد، که برای برنامه‌ریزی، پیش‌بینی، بودجه‌بندی و انتقال بینش به سهامداران و تیم‌ها مفید است.


4-دسترسی مبتنی بر ابر: اکثر سیستم‌های ERP اکنون مبتنی بر ابر هستند، یا حداقل این امکان را دارند که در فضای ابری قابل دسترسی باشند، به طوری که تیم‌ها می‌توانند در هر زمان و هر مکان به آنها دسترسی داشته باشند.


5-همکاری و به اشتراک گذاری دانش: ERP به ادغام همه تیم ها کمک می کند، که امکان همکاری و به اشتراک گذاری دانش را در سراسر سازمان فراهم می کند. شرکت‌ها می‌توانند به کل سازمان دسترسی داشته باشند و این دید به انسجام و هماهنگی محل کار کمک می‌کند.

انواع ERP


سه نوع ERP برای استفاده کسب و کارها وجود دارد: سیستم های در محل، سیستم های مبتنی بر ابر و سیستم های ترکیبی. هر یک از انواع ERP مزایا و معایب خاص خود را دارد و برای موارد استفاده مختلف مناسب است. در یک نگاه، آنچه شما باید در مورد هر یک بدانید در اینجا آمده است:

ERP در محل


سنتی ترین انواع ERP آنهایی هستند که در محل در مرکز داده فیزیکی یک کسب و کار قرار می گیرند. برای یک ERP که در محل یک کسب و کار قرار دارد، کسب و کار باید به جای تکیه بر راه حل های آنلاین، سیستم را حفظ و پیاده سازی کند. ERP از این نوع برخی از سیستم های اولیه هستند که در دهه 1990 زمانی که اینترنت تازه شروع به توسعه کرده بود به شهرت رسیدند.

ERP مبتنی بر ابر


امروزه، بسیاری از سیستم‌های ERP به‌جای اینکه مستقیماً در مرکز داده فیزیکی کسب‌وکار باشند، به‌صورت آنلاین در «ابر» قرار دارند. مزایای ERP ابری این است که می توانند تمام داده های مرتبط یک کسب و کار را به صورت آنلاین متمرکز کرده و در دسترس کارمندان در سراسر جهان قرار دهند. سیستم ها نیز به طور معمول توسط ارائه دهندگان خدمات به روز می شوند و اغلب به هوش مصنوعی و قابلیت های تجزیه و تحلیل پیشرفته، مانند مدل سازی پیش بینی، مجهز می شوند.

ERP هیبریدی


ERP های هیبریدی سیستم های ERP در محل را با سیستم های مبتنی بر ابر جفت می کنند. کسب‌وکارهایی که سرمایه‌گذاری قابل‌توجهی بر روی سیستم خود در محل یا داده‌های حساس موجود در محل دارند، ممکن است چنین سیستم‌هایی را با سیستم‌های ابری جفت کنند تا مزایای سیستم‌های ابری به‌روز شده را حفظ کنند، بدون اینکه مجبور باشند آنچه را که قبلاً در اختیار دارند، قربانی کنند.

منبع:coursera


طراحی سئو

برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) چیست؟

سیستم ,داده ,استفاده ,دسترسی ,مدیریت ,برنامه ,برنامه ریزی ,منابع سازمانی ,ریزی منابع ,دسترسی داشته ,داشته باشند ,ریزی منابع سازمانی ,دسترسی داشته باشند ,سازمان دسترسی داشته ,مدیریت عملیات روزانه
مشخصات
آخرین جستجو ها